tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pohdintoja rakennustoimikunnassa 10.4.

Rakennustoimikunnankokouksessa oli paikalla vain Esa Perkiömäki ja Asko Istolahti. Pohdittiin lämmitysvaihtoehtoja edelleen.Mietittiin asiaa investoinnin kannalta. Mikäli rakennetaan kiinteää polttoainetta käyttävä lämmitysjärjestelmä, sen kustannus on n. 30 - 50 000 €. Mikäli käytetään maalampöä, kustannus on n. 15 000 €. Mikäli hankitaan kaksi ilmalämpöpumppua, niiden hinta on yhteensä n. 5 000 €.

Energian kulutusta on peruskorjauksen kautta saatava pienemmäksi parantamalle rakennuksen tiiviyttä ja lisäämällä eristeitä. Rakennuksen energian kulutus on toivottavasti suhteellisen pieni, jolloin investoinnillla saatavat säästöt energialaskussa voivat jäädä aika pieneksi. Näin ollen investoinnin suuruus saattaa ratkaista lämmitysjärjestelmän valinnan. Täytyy pyytää ammattilaisilta laskelmaa tästä.

Ensimmäinen tehtävä on aloittaa tyhjäämään seuran yläkertaa. Käyttökelvoton tavara on vietävä kaatopaikalle. Kulisseille ja muulle tavaralle rakennetaan näyttämön yläpuolelle säilytystila. Ensin tarkistetaan välikaton niskat, lisätään lämpöeristettä ja tehdään lattia.